ParkOne app. En parkerings app og et digitalt netværk.

Tiden, hvor telefonens primære funktion bestod af at ringe og skrive beskeder, er for længst overstået. I dag er smartphones blevet en naturlig del af vores hverdag. For den yngre generation kan det sågar siges, at smartphones er en intuitiv forlængelse af hånden.

I og med at telefonen er blevet et vigtigt redskab i dagligdagen, bliver muligheden for effektive og omfattende community-baserede apps og digitale netværk også større. Hvad community-baserede apps egentlig er for noget, skal vi nok komme med en nærmere forklaring på lidt senere.

digital-liv

Faktum er bare, at vi via vores smartphones kan hjælpe hinanden med at undgå nogle af de små problemer i hverdagen. Ved at dele vores viden og hjælpe hinanden kan vi gøre flere sure hverdags-pligter lettere at komme over.

I denne artikel vil vi gennemgå, hvordan digitale netværk og community-baserede apps kan bruges til at gøre vores hverdag lettere og billigere. Der er eksempelvis kommet en ny parkerings app, ParkOne app, der er lavet med henblik på at gøre det nemmere at finde parkeringspladser i storbyerne.

community

Hvad er digitale netværk og community-baserede apps?

Smartphones og apps benytter internettet til at kommunikere med hinanden. Visse apps og programmer (eksempelvis Facebook) knytter brugerne sammen, så de kan dele privat information i form af billeder og beskeder med hinanden. Men hvad nu hvis man i stedet delte information, der kunne hjælpe andre i hverdagen?

Det er tanken bag digitale netværk og community-baserede apps – at man ved lave et forum i form af en app, hvor brugerne kan hjælpe hinanden ved at dele viden med hinanden.

Allerede nu er der flere community-baserede apps, som er populære i Danmark. Uber er et sådant eksempel og ligeledes er Airbnb. De kan henholdsvis bruges til transport og overnatninger. Med den store popularitet blandt de nuværende community-baserede apps på markedet, er det kun forventeligt, at flere digitale netværk og lignende apps vil se dagens lys i den nærmeste fremtid. Et eksempel på det er den nye ParkOne app til parkering.

gratis-parkerings-app

ParkOne app – community-baserede parkerings app.

Parkering er en evig kilde til hovedpine og irritation for beboere i de danske storbyer. Parkering i København er særlig problematisk. Parkeringspladser er der mange af, men der er desværre også mange af dem, der allerede er optagede. Så spørgsmålet er, hvordan man lige skal finde frem til de ledige parkeringspladser?

Et bud på en løsning er kommet i form af ParkOne appen. Med den nye parkerings app på din smartphone vil du både være i stand til at finde og betale for parkeringspladser. I skrivende stund er kun de offentlige parkeringspladser i Københavns- og Frederiksberg kommune dækket, men inden for en kort tidsramme vil denne parkerings app kunne bruges i hele Danmark.

Parkerings app

Men hvordan kan en app hjælpe med at finde ledige parkeringspladser i København?

Det kan den, fordi den er baseret på community. Når en bruger af ParkOne app forlader en parkeringsplads, får andre brugere af appen en notifikation, hvis de befinder sig i nærheden. Dermed ved de, at der nu er sandsynlighed for at finde en ledig parkeringsplads på det pågældende sted. Tjenesten er desuden helt anonym, da det er fællesskabet, der er i fokus.

I stedet for at bruge tid på at lede efter en ledig parkeringsplads får brugerne af ParkOne appen konkret information om ledige parkeringspladser i nærheden, så de kan spare tid på at finde parkering. Og efter en travl arbejdsdag er tid meget kostbar. At tid er penge er en gammel og også overbrugt kliche. Men det er netop den værdi, den nye ParkOne app til parkering giver til dens brugere.

netvaerk-app

Community-apps er moderne samarbejde

Evnen til at samarbejde og hjælpe hinanden er på mange måder vores vigtigste egenskab. Ikke kun med de mennesker, vi har nær, men også helt fremmede mennesker. Med fremkomsten af apps som Uber, Airbnb, Trafik Alarm og ParkOne app og FDM’s Benzinpriser er der ved at komme mange community-apps, som vi kan bruge til at spare tid og penge for hinanden.

Nogle af disse sikrer os en billige pris på en service, vi allerede skulle bruge. Brugere af Uber ville ellers have valgt at tage en taxa, men med Uber sparer de penge. Det samme gælder for Airbnb, der er en billigere løsning til en overnatning end et klassisk hotelværelse.

Og så er der de community-apps, hvor brugerne samarbejder for at spare hinanden tid. Det er eksempelvis ParkOne app, der gør det lettere og hurtigere at finde parkering, og Trafik Alarm, hvor brugerne advarer hinanden mod køer på vejene, trafikuheld og lignende.

parkering-i-kbh

Flere og flere samarbejder via smartphone

Der kan ikke længere herske nogen tvivl om, at smartphones er kommet for at blive. Som følge af at brugen af smartphones er blevet en integreret del af vores daglige gøren og laden, bliver muligheden for effektive digitale netværk fortsat større.

Denne parkerings app til parkering i København er et sådant eksempel. Som følge af at flere og flere begynder at bruge appen, vil der blive fremhævet flere og flere ledige parkeringspladser, så man ikke skal ud på jagt efter den sidste ledige plads hver eneste dag. Dermed vil tjenesten blive endnu mere effektiv.

Brugen af digitale netværk er fortsat ret nyt for mange af os. Men med de eksisterende tjenesters enorme popularitet, er det kun forventeligt, at flere community-baserede apps vil finde deres vej ind i vores hverdag. Kunne vi eksempelvis hjælpe hinanden med idéer til madlavning baseret på aktuelle tilbud i supermarkederne?

Hvilke områder kan du forestille dig, at community-baserede apps og digitale netværk vil kunne gøre livet lettere for os alle sammen?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar